2014. április 10.

Könyvek, amikor nem csak dísznek vannak....


Az utóbbi időben, munkáim során több helyen is felmerült a könyvek elhelyezése. Nem az a dekoros jellegű könyvelhelyezés, mint a lebegő könyveim (nem mintha azzal bármi bajom lenne...sőt! nagyon is látványosnak találom:) hanem igazi, több tíz méternyi könyv tárolására alkalmas megoldás.
Pont kapóra jön, hogy nálunk is éppen most készült el a nappali könyvespolca. Mivel többen kérdeztétek, hogy mi is az a polc ügy a csillár mögött, gondoltam megmutatom. (Az üres rész nem marad majd így, ha eljutok odáig, bepakolom az albumokat!!!) Persze nem elég ez a polcmennyiség, úgyhogy jó esély van rá, hogy a közeljövőben még mutogatok további könyvespolcokat, de az már saját csinálmány lesz.
Ez azon ritka bútordarabjaink közé tartozik, amit mesterember csinált. Természetesen amikor elkészült, rájöttem, teljes őrültség volt azt kérni, hogy fehér legyen, így vettem egy nagy levegőt és egy nap megfeszített munka árán az egészet átfestettem grafitszürkére...szerintem megérte a szenvedés!
(a környezet némileg bútorraktár jellegű, éppen átalakulóban van a nappali berendezése, úgyhogy nézzétek el nekem... gyönyörű új szerzeményem, az apródon fellelt bőr hintafotel is igencsak méltatlan helyen van így beszuszakolva a polc elé, de idővel megtalálja majd méltó helyét...)

és itt látszik, hogy miért nem lehetett az ajtó másik oldalán is lefuttatni padlóig a polcot...A közlekedőt - ahonnan az ikrek szobáit lehet megközelíteni - nem lett volna túlságosan szerencsés leszűkíteni, így sem túl széles...


...ilyen volt, amikor elkészült és nagyon nem voltam kibékülve vele, hogy fehér lett....így hát nekiestem az oldalán próbálgatni, hogy milyen lenne középszürkén...végül szerintem jobb választás volt a grafitszürke... bár nem csak az én érdemem. Hogy kulisszatitkokat is eláruljak, van amikor én is elbizonytalanodom:....hmmm:).... ilyenkor telefonos konzultációt tartok Anitával.....én a fekete és a középszürke között vaciláltam, a grafitot ő javasolta...és valljuk be, igaza volt!

Nézelődtem a neten milyen megoldások jöhetnek még szóba és találtam néhány inspiráló megoldást...
(bár van ahol a megvalósítás nem tetszik annyira, de az ötlet igazán inspiráló...)
forrás
forrés

forrés

forrás
forrás
forrás


Jó, jó, talán keveseknek adatik meg ez a belmagasság...de hát ki tudja....akár....

források
forrás
forrás

forrás
forrás
forrás

 

5 megjegyzés:

 1. Nekem kifejezetten tetszik, hogy ilyen féloldalas. Én fehér párti vagyok, de nagyon jó ez a grafit szürke, tuti nem tudnám eldönteni, hogy melyiket szeretném jobban. Köszönöm a többi inspirációt is! ? Még keresgetek én is, mert nekünk az ajtó és a plafon között 80 cm van, ráadásul régi házban lakunk és sörösüveg sarkaink vannak (régen a mesteremberek sörösüveggel simították el a 2 fal találkozásánál az éleket), szerintem maradok 1-2 nyitott polcnál, nehezen menne a beépítés, meg lehet, hogy nagyon "ráülne" a nappalinkra az a hangsúlyos fenti szekrény, mert oldalra csak egy 30-as és egy 40-es polcot tudnánk berakni. Anitánál láttam azt a szuper nyitott polcot, csak nekik is a belmagasság elég alacsony, ott tök jól néz ki az az egy polc.... Remélem, hamarosan dűlőre jutok magammal.
  Még nem írtam, de nagyon tetszik, hogy sok mindent megpróbálsz alacsony költségvetésből kihozni, várom a következő dájolásodat, legfőképp a könyvespolcot amit fent említettél :-)

  VálaszTörlés
 2. Örülök, ha látsz nálam valami gondolatébresztőt!:) Egyébként a nyitott polcok is tökéletesek, ha tele vannak könyvvel nagyon jól néznek ki!!

  VálaszTörlés
 3. megtudhatom a festék márkáját és kódját? egyszerűen imádom, nekem sokkal jobban tetszik szürkén, de persze egy szürkemániástól mi más várható:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Trilak Unitoppal festettem, ő egy színre kevertethető alapozó, de én van, hogy csak ezzel festek le valamit. Ezt a színt én kevertem, mert volt itthon fekete és egy kis fehér...úgyhogy a feketébe szép óvatosan belekevertem a fehéret és hogy ne legyen hideg szürke egy kis okker színezőpasztát. Mivel az Unitop vizes bázísú, ezért elbírja a színezőpasztákat... (bár azt nem tudom, hogy trilakék mit szólnak hozzá, de a tapasztalat azt mutatja, hogy működik...) Ha nem akarsz kevergetni akkor a Trilak NCS színkártyából a S 6502-B elég hasonló (bár ennek van egy kis zöldes fénye, de szerintem ez áll legközelebb ahhoz amit kikevertem)

   Törlés
  2. köszönöm, fehér unitopom van is itthon, már csak feketét kell venni:)

   Törlés