2013. szeptember 10.

Majdnem kész fürdőszoba....

Igen, már majdnem kész. A kezdetekről már olvashattatok.....Most még ugyan hiányzik belőle néhány kiegészítő és a zuhanyfüggöny is ideiglenes, de már annyian kérdeztétek, hogy milyen lesz, gondoltam megosztom hol is tartunk most.
A mosdópult saját kreálmány. Vettünk két IKEA fa konyhapultot, méretre szabtuk és selyemfényű csónak lakkal lelakkoztam. Reményeim szerint bírja majd a megpróbáltatásokat, de biztosat majd néhány hónap múlva tudok mondani.
Egyik oldalon konzolok tartják de a másik oldalon a zuhanyfülke falát úgy építtettem, hogy legyen benne megfelelő magasságba két nút, hogy bele tudjuk csúsztatni a fa lapot.....és sikerült, bár voltak fenntartásaim, hogy pontosan eltalálták-e a megfelelő magasságokat......
A padlólap nagyon szép, bár ha nem zsebkendőnyi méretű lenne a fürdőszoba, még jobban mutatna....De nem vagyok telhetetlen.....
Az ablakot nem lehetett áthelyezni, így a tükör megoldása kicsit rendhagyó lett. Az ablak üvegével egyező méretű tükröt vágattam és felragasztottam az üvegre. Így az ablak is nyitható maradt és még nézegethetjük is magunkat benne. A szürke falfestés pedig kiegyensúlyozza - az amúgy kicsit félrebillent - látványt.
A kosarak beszerzése nem volt egyszerű. Eredetileg sima fonott Ikea kosarakra lett méretezve a pult, de természetesen másfél centivel kisebb lett, így azok pont nem férnek be. Szerencsére a Jyskben találtam megfelelő méretű kosarakat, csak éppen a színével nem voltam megelégedve, így egyszerűen átfestettem.
A pult számára kialakított nút kicsit nagyra sikeredett, de végül egy kevés glettel és némi sziloplaszttal megoldódott a probléma....
Terveim szerint felirat kerül majd az ablak fölé....egyelőre csak fotón,  Photoshoppal próbáltam ki....de jónak tűnik

13 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett! A burkolatokat hol szereztétek be?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!! A burkolatokat a Mediterrán Kerámiában vettük a Gubacsi úton. www.mediterrankeramia.hu

      Törlés
    2. Köszönöm! :)

      Törlés
  2. Szép a fürdőszoba, végre nem agyig csempézett! Egyetlen illetve kettő kérdésem van. Miért nem középen van a fejzuhany a zuhanyzóban? Direkt, vagy véletlenül alakult így? A másik a zuhanyfüggöny, nem szeretnétek inkább egy ajtót a zuhanyzóra? Egyébként használjátok egészséggel! :)

    VálaszTörlés
  3. Örülök, ha a részletekre is figyeltek!:) Igazad van, ez egy olyan csaptelep, ahol a fejzuhany rész nem középen van. Két variáció között választhattam, vagy a fejzuhany kerül középre és a csaptelep tolódik el, vagy fordítva. Én hosszas nézegetés után az utóbbit választottam.Szerencsére a gyakorlat engem igazolt, teljesen jól használható.....A zuhanyfüggöny ilyen formában mindenképp ideiglenes. Nekem mondjuk egy ilyen hangulatú fürdőben nincs bajom a függönnyel, ha az vászon(hatású) és mindenképp nagy fém ringlis...hát ez még várat magára. Azért az üvegajtón is gondolkodom, majd ez is eldől. Ami biztos, hogy így nem marad....úgyhogy teljesen érthető,hogy feltűnt Neked, hogy ez a megoldás nem az igazi!!:)

    VálaszTörlés
  4. Szia,
    ma találtam a blogodat, most olvasgatok vissza, szuper dolgok vannak benne!
    Erre a posztra reagálva: az ablak "hasznosítása" tükörként igen jó ötlet! Viszont: ha ez műa. nem lehetett volna fakeretest rakni? Vagy legalább másik kilincset?
    Remélem, nem haragszol meg, építő szándékkal írtam! :)
    ARic

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, h rátaláltál a blogra!:) A műanyag ablak kevésbé zavar, mivel olyan színűre festettem, mint a fal színe, így valahogy élőben nem hangsúlyos a "műsége"....Kilincs ügyben viszont teljesen igazad van! Az volt a terv, hogy kicserélődik, de sajnos még most sem jutottam el odáig....de rajta vagyok az ügyön!!

      Törlés
  5. A mosdópulttal kapcsolatban kérdeznék, mert most már eltelt egy kis idő a cikk óta: mennyire bírja a strapát? Mi is ilyesmin gondolkozunk...
    Köszönöm a választ előre is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocs a kicsit megkésett válaszért! Elég jól bírja a strapát, de nyilván egy kő vagy dekor pult sokkal jobban bírja. Nálunk Ikea fa pult van, csónaklakkal kezelve. A felülettel nincs baj, de maga a pult kicsit megvetemedett....Valószínűleg, ha más fafajtából lenne a pult (ami jobban bírja a vizet) akkor ez nem lenne probléma, de költségkímélés szempontjából nálunk az nem jött szóba...Egyszóval inkább pozítivak a tapasztalataim, de hazudnék, ha azt állítanám, hogy semmi nem látszik rajta...

      Törlés