2013. október 14.

Amikor a málló vakolat inkább dekor....

A lakás, ami az előző posztban szerepelt, rejteget még némi izgalmat...Egyik kedvencem a  világtérkép, amit vakolatból vertünk le.
Néhány éve egy alapítvány oktatótermeit rendeztük be, elképesztően minimál költségvetésből. Ott alkalmaztuk ezt a módszert, az amúgy is kicsit omladozó fal dekorálására. Akkor olyan sikere volt, hogy nem átallottuk itt is alkalmazni.
Az elkészítése nem igazán bonyolult. Egy projektorral ki kell vetíteni a falra, a kontúrokat felrajzolni és utána kalapáccsal, vésővel szép türelmesen lekopácsolni a  vakolatot... Kétségtelen, hogy ez a dekoráció leginkább kicsit ipari jellegű, óriás belmagasságú terekben mutat leginkább, de azért itt sem rossz..:)
Jó, jó....azt én is látom, hogy ha a lakásba ausztrál vagy japán bérlők érkeznek, talán kicsit kirekesztőnek érezhetik, hogy lemaradtak a világtérképről....hmmmm...


7 megjegyzés:

  1. Krisztina, hát ez nagyon-nagyon jó! Mindig elcsodálkozok, hogy neked micsoda ötelteid vannak! Fantasztikus vagy :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm!!!! De az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez nem csak az én érdemem kolléganőmmel Anitával együtt találjuk ki a legjobb megoldásokat....

      Törlés
  2. Hát ez egyszerűen fantasztikus!

    Üdv:Manuka

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó ötlet, gratulálok! Mi a tapasztalat, mi van ha pl. egy jó kis ajtóbecsapásnál tovább reped a vakolat? (globális felmelegedés átírja a térképet - mondanám a vendégeknek, de valójában hogyan zárjuk ki a továbbrepedést?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem reped tovább...legalább is nem jobban, mint egy sima vakolat. Igazából a vakolat csak ott jön le, ahol az ember leveri, mert a többi rész továbbra is ugyanolyan fixen áll,mint normál esetben.

      Törlés