2014. január 31.

Titeket meg tudnálak győzni, hogy feketére fessétek a lakás falát????

A napokban egy megrendelőmnél készülök kortesbeszédet tartani a fekete (vagy nagyon sötét grafit szürke) falfestés előnyeiről. Szeretném, ha az egyik szobában ilyen színeket használhatnék....
Előzetes közvélemény kutatásaim alapján úgy tűnik a legtöbb ember első körben valami nagyon gyászos végeredményt vizionál, ha nagyon sötétre festett falakról kezdek el beszélgetni...
Nekem pedig az elegáns, kontrasztos, otthonos, friss jelzők jutnak eszembe... (valószínűleg már a blog alapszínéből is rájöttetek, hogy vonzódom a sötét színekhez...)
Gondoltam megosztok Veletek néhány képet.....Ti melyik oldalon álltok????
Elsőnek (hogy lássátok nem csak vizet prédikálok) a saját sötét falú hálószobánk....Na jó nem fekete inkább sötétszürkés valami enyhe lilás beütéssel ....de sötétnek sötét!!
Ha szeretnétek tudni hogy készült az ágyvég itt megnézhetitek.
 ...és a többi kép, ami nekem elég meggyőző lenne....persze mindenhol van valami kis triki amitől ütős lesz a látvány, a sötét fal önmagában kevés lenne....

apartment48.com
freshome.com
denoxa.com
pinterest.com
bijouandboheme.blogspot.hu
design-crisis.com

13 megjegyzés:

  1. Én azt hiszem bevállalnám, írtóra tetszik. A gyerekem szobáját most tervezgetem és nagyon afelé hajlok, hogy egy fal fekete vagy sötétszürke legyen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak támogatni tudom (már ha nem nagyon sötét a szoba) Én sötétszürkére festeném, fehér bútorokkal, sárga kiegészítőkkel, natúr fa padlóval egyszerűen tökéletes gyerekszobát lehet csinálni...én is ezt tenném, ha a gyerekeim engednének beleszólni a szobájuk kialakításába...de ugye ezek az idők nálunk már elmúltak...:)

      Törlés
  2. nagyon dögösek a sötét tónusok, minden bútor és kép lubickol bennük. Az én festőim kiakadtak, mikor sötét türkíz és tinta-kék falakat akartam... "ilyen színek nincsenek" mondták és levonultak, igaz ez 10 éve volt...aztán nekiláttam magam, majd megírtam az egész kalandot, első cikkeim ebből lettek....:) Grat. a szuper bloghoz, Kriszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon kedves vagy, köszönöm!!!! Szuper, szuper...csak ugye azok a fránya posztok születnek lassabb ütemben mint szeretném...de igyekszem:)!! Hidd el időnként a festők manapság is hajlamosak az "ilyen színek nincsenek" jellegű kritikákra...:))

      Törlés
  3. Nálunk a háló egyik fala sötétbarna (de olyan egész mély). Mi lábazatfestékként vettük még 9 éve és mi magunk estünk neki. Nagyon szeretjük.
    A gyerekszoba esetében mi is gondolkozunk a fekete falszínben az ablak mellett, de táblafestékkel. Imádná a fiam: végre lehet a falra rajzolni! Szóval remek ötlet, Kriszta! Gratulálok a munkádhoz! Edit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes volt feltenni a kérdést sötét falszín ügyben, boldog vagyok, hogy sokan abszolút pozitívan gondolkodnak ez ügyben, sőt ilyenben élnek!:) Nagyon köszönöm a gratulációt, örülök, ha tetszenek a munkáim!

      Törlés
  4. Én leszek a kommentelők között a fekete bárány egy kis fehérrel tarkítva. :) Nekem nagyon tud tetszeni másnál, de én valószínűleg nem merném bevállalni. Némi kilengések azért vannak ebbe az irányba, mert táblafestékkel elég sok mindent lemázolok (köztük egy elég nagy faldarabot a gyerkőcöknél és a konyhában). De egyebet még nem mertem. :)
    Viszont ez a nappali is zseniálisan néz ki (már a kazettás falosztásért is odavagyok): http://www.chrislovesjulia.com/2012/10/our-dark-diyed-wainscoting-reveal.html
    A sötét falból csak úgy előugranak a bútorok és dekorációk. Gyönyörű!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van, nagyon jó amit küldtél! Köszönöm!
      Valahogy így kezdődik...az embernek először csak másnál tetszik, aztán szép lassan rájön, hogy neki is kell...:) ki tudja mit hoz a jövő Nálatok is...a táblafesték elég jó iránynak tűnik....:)

      Törlés
  5. Engem nem kell meggyőznöd, nálunk a konyha sötétszürke már 2 éve. Nagyon szeretem.

    VálaszTörlés
  6. Feketére biztos nem, mert azt a ruhatáramból is abszolút mellőzöm, de sötétszürkére még rábeszélni sem kéne - a szürke az egyik kedvenc színem :) - itthon még csak az étkező egyik fala szürke (amúgy minden fehér). Gyerekszobában főleg max. egy táblafestékes szakaszt tudnék elképzelni. Sötétkéket viszont annál inkább!
    ARic

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy sokan vagyunk szürke rajongók!!!:)

      Törlés
  7. Kedves Krisztina,
    ezt a cikket ismered? Jó kiegészítése annak, amit írtál, és szerintem nagyon érdekes!
    http://www.houzz.com/ideabooks/20882074/list/11-Reasons-to-Paint-Your-Ceiling-Black

    Egyébként én sötétkék színátmenetes falban gondolkodom most a hálónkban, de valahogy sötétkék falakról még ritkábban látni képet, mint szürkéről vagy feketéről.
    Üdv,
    Gabi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg érdekes, köszönöm!!
      Szerintem nagyon szép a színátmenetes fal, lesz vele dolgod mire elkészül:)...valahogy a sötétkék tényleg nem annyira fellelhető..valahogy nekem sem igazán szokott eszembe jutni...pedig lehet szép megoldás.....küldj képet, hogy milyen lett nálatok! Nagyon érdekelne!!!

      Törlés