2014. május 8.

Variációk 34 négyzetméterre....

Igencsak sok kritikát kapok, hogy a blogon kevés a lakberendezős/belsőépítész munkámról szóló bejegyzés...Igen valóban így van, de most formát bontok, mert egy 34 négyzetméteres lakás praktikus átalakítása talán sokakat érdekel. 
Nagyon szeretem ezeket a kis lakásos feladatokat, mivel itt igazán szükség van gondolatokra ahhoz, hogy tényleg mindennek meg legyen a helye és jól használható legyen a végeredmény.
Szerintem minden lakás átalakításnál az első és legfontosabb, hogy a térszervezést gondolja végig az ember. A színek, berendezés, hangulat csak erre épülhet. Mostanában kicsit túl sokszor találkozom inkább látványos, mint használható  megoldásokkal.. (na jó egyezzünk meg....a látványt sem érdemes elhanyagolni, hisz különben hogyan is készülhetnének azok a lélegzetelállító lakásfotók:DDD)
Abból a szempontból szerencsés voltam, hogy nem egy egész család életterét kellett kialakítanom ezen a 34 négyzetméteren - na nem mintha az problémát jelentett volna ;) - hanem "csak" egy max. két ember igényeire kellett szabni a lakást.
Nem árulom el végül melyik lett a befutó, kíváncsi vagyok ki melyiket gondolja jobbnak..... 

Eredeti alaprajz:

Vázlat 1.,
Szerencsére sikerült olyan kanapé/ágyat találni, ami  kényelmes, egyszemélyes ágyként funkcionálhat,  kinyitva tökéletes két embernek és még ücsörögni is lehet rajta. Arról nem is beszélnék hogy még tároló fiókjai is vannak....Ja és abszolút vállalhatóan néz ki....azért még lehet, hogy tuningolunk a színén valamit, de ez még a jövő zenéje...:)


 Vázlat 2.,

Pillanatnyilag fotókat még nem tudok prezentálni, de ami késik nem múlik...egy előtte-utána poszt mindenképp lesz majd...

2 megjegyzés:

 1. Kedves Krisztina! Nekem az első verzió tetszik jobban, nagyobb konyharész, kisebb fürdő.
  Elárulnád, h. pontosan melyik kanapéról van szó? Pont ilyen funkciókkal keresek én is egyet. Köszi Németh Emi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy ezt mondod, végül ez valósult meg, lassan a kész fotókat is kiposztolom majd. A kanapé sima Ikea darab vagy ez http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/50080315/ vagy ez http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00228705/. Mindkettő remek alap. Ha feketére vagy sötétszürkére fested, sokkal komolyabb hatása van. Ha valami színesre pl világos szürkészöld, akkor bohókás. A matracokra érdemes lehúzható huzatot varrni/varratni, így mosható lesz és nem utolsó sorban a színekkel is jól lehet variálni. Sok párnával és megfelelő színválasztással rengetegféle belső térnél használható darabok.(van, ahol eredeti fehér állapotában is tökéletes, csak én ugye hajlamos vagyok mindent átalakítani...mondjuk szerintem érdemes:)...

   Törlés