2013. január 30.

Zacskós fény......

Megint csak lámpa készítésre adtam a fejem, bár nézőpont kérdése, hogy lámpának vagy átvilágított "képtartónak" tekintjük.....
Én leginkább hangulatvilágításnak nevezném, cserélhető fotókkal, csak ez így elég hülyén hangzik, na meg hosszú is...
Kell hozzá egy fehér papírzacskó, lámpafoglalat vezetékkel és kapcsolóval, egy kiürült arckrémes tégely, szerszámok, csavarok és néhány kinyomtatott fotó. A legjobb, ha nem fotópapírra, hanem sima fénymásolópapírra nyomtatjátok, mert azt világítja át szépen a zacskóban lévő fény.
Nem csak állítva, függesztve is nagyon jó....(a kandallós posztban őt láthatjátok a kandalló felett)


Mérjük le a papírzacskó alját, majd rétegelt lemezből vágjunk ki egy ekkora darabot. A levágott lap közepére csavarozzuk fel az arckrémes tégely tetejét.  A tégely alját egy 10-es fúrószárral fúrjuk ki. Ebbe illesszük be a közcsavart (ez nem más, mint egy belül üreges menetesszár) , majd rögzítsük az anyákkal alul és felül. Csavarjuk rá a foglalat alját a közcsavarra.  
A tégely oldalán fúrjunk egy olyan átmérőjű lyukat, amin a vezetéket át tudjuk majd fűzni. Fűzzük be a vezetéket ezen a lyukon, majd felül a közcsavaron és a rácsavart foglalat alján dugjuk ki. Kössük be a foglalatot és pattintsuk rá az aljára.  Csavarjuk rá az arckrémes tégelyt a falapra csavarozott tetőre, fejjel lefelé.
A rétegelt lemez négy sarkába fúrjunk egy-egy lyukat. Egy drótot hajlítsunk meg „U” alakban, úgy, hogy az „U”szára megegyező legyen a zacskó magasságával.  A zacskó hátoldalán középen alul vágjunk egy függőleges nyílást. A falapra szerelt foglalatot óvatosan csúsztassuk bele a zacskóba és helyezzük el az alján. A vezetéket, a dugaljjal és a kapcsolóval dugjuk ki a kivágott függőleges nyíláson. Legvégül pedig illesszük bele rétegelt lemez lapon fúrt lyukakba  a két „U” alakú drótot, mert ez fogja kimerevíteni a zacskót.
Ezután már csak a kiválasztott fotót csíptessük rá a zacskóra és kész vagyunk….

Higgyétek el, leírva sokkal bonyolultabb, mint megcsinálni. Talán a fotókból egyértelműbb lesz....

A fotót akár mini facsipesszel, akár egy sima gémkapoccsal is rögzíthetitek...

5 megjegyzés:

  1. Ez a legfantasztikusabb ötleted! Bár mindegyik nagyon tetszett, és szeretem az írásaidat, de ezen teljesen elámultam :-) Fantasztikus vagy!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszönöm!!!!Én is nagyon szeretem, bár én mindig elfogult vagyok a legújabbakkal szemben:)...

    VálaszTörlés
  3. Aztaaaaaaaaaaa!!!!!!!! (remélem "vetted", hogy elállt a szavam :-)))

    VálaszTörlés
  4. :))))))) örülök, hogy "elállítottam a szavad" :))))

    VálaszTörlés