2013. február 18.

Festhető-e a PVC padló?????

...a válasz egyértelmű....igen! 
A tőletek kapott kérdések alapján arra kell következtetnem, hogy sokunkat foglalkoztat a padlófestés. Legtöbben ott bizonytalanodnak el, hogy pontosan milyen típusú padló festhető le. Azt kell, hogy mondjam, hogy megfelelő festékkel (tudjátok én Otex párti vagyok) tulajdonképpen mindegyik, csak van ami nem lesz olyan tartós. 
Legutóbb a járólap festhetőségéről érkezett kérdés. Mivel személyes tapasztalatom ez ügyben nem volt - de kedvenc "kolléganőm" (Weinber Anita, aki szintésn nagy szakértője a "mindenfestésnek":), már csinált ilyet - csak azt tudtam mondani, hogy igen lehet, csak a járólapon egy idő után el kezd kopni a festék. Minél fényesebb, simább felületű a lap, annál korábban.....Mondjuk elképzelhető, hogy van olyan helyiség, ahol jót tesz a hangulatnak a kicsit kopottas padlófelület....
Az már kiderült, hogy egy fa padló festése nem annyira bonyolult és a végeredmény is igencsak tartós. Ami szerintem biztosan nem festhető, az a laminált padló, azt inkább cserélni érdemes...
A PVC ügyében nem nem voltak kétségeim, de ha lettek is volna Anita nyaralójának hálószobája igencsak meggyőző lett. Maga a nyaraló is elképesztően jó (az majd egy következő poszt:), de első körben a padló átalakulását osztanám meg veletek.
Szinte hihetetlen, hogy egy szocreál, fröcskölt mintás műanyag padló micsoda változásra képes. Nem kell hozzá más, csak egy doboz festék, papír  kiragasztószalag és egy henger.....na és egy nagy levegő  a kezdéshez...:)

Természetesen az eredmény akkor igazán megdöbbentő, ha az eredeti állapottal is tisztában vagytok....

A papír kiragasztószalaggal kiragasztja az ember a csíkokat, lefesti. Amikor megszárad, leszedi a papírt,majd megint kiragasztja, de most úgy, hogy a kimaradt közök maradjanak fedetlenül, majd ezt is lefesti. Ha megszáradt kész....ennyi....ugye, hogy nem is tűnik bonyolultank....:)???


Nem csak két oldalról lehet kezdeni a festést. Kicsit egyszerűbb, ha először kiragasztjátok a csíkokat a teljes felületen, majd lefestitek az egészet egyben....

3 megjegyzés:

  1. Szia :) Rákerestem a festékre, amit írsz, de Otex nevűből csak alapozót találtam. Erre gondolsz? Az alapozót nem kell még valamilyen festékkel átkenni? Köszönöm a választ előre is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az Otex valójában egy alapozó, de bármilyen színre kikevertethető. Én simán szoktam használni. Akkor lehet valami mást festeni rá (bármilyen oldószeres fedőfestéket), ha nem tetszik az a matt felület ami az Otex sajátja. Én a mi nyaralónknál a padlóra egy réteget festettem belőle és a fedő réteg pedig selyemfényű zománc volt. De például a csempét csak Otexszel festettem....Sok sikert a festegetéshez!!:)

      Törlés
  2. Sziasztok! Engem az foglalkoztat, hogy mennyire tartós a linóleum festése, vagy másképp, mivel tehető tartóssá? A helyzet: adott egy osztályterem, ahol nagyon ocsmány a linóleum. Szeretném végre igazán igényesen gatyába rázni, de úgy érzem, hogy amíg a padló a régi marad, addig nem fog érvényesülni igazán a többi munkám. Napi használat mellett szerintetek mennyire gyorsan fog lekopni a festék a linóról? Érdemes-e belekezdenem? Segítségeteket előre is köszönöm!

    VálaszTörlés