2015. március 15.

Még egy kiadásra kialakított lakás.....

Nagy szerencsémre megint megtalált egy olyan lakás, amit kiadásra kellett kialakítanom. Egy ilyen feladat mindig más, mint egy személyre szabott otthon tervezése. Meg kell találni  a középutat a szállodai szobák, apartmanok személytelensége és egy igazi otthon melegsége között. 
Ez nem mindig egyszerű. Leginkább azért, mert a legtöbb esetben a költségvetés 80-90 százalékát elviszi az átalakítás, a műszaki kivitelezés, így a berendezésre, hangulatteremtésre már nem igazán marad túl sok...
Ilyenkor jön a jól bevált "Ikea-Jysk-Oxl" szentháromság és persze a mérhetetlen mennyiségű agyalás. Ezt egyáltalán ne vegyétek panaszkodásnak. Kifejezetten inspirál és nagyon élvezem, amikor meg kell találni a "kincseket" a sok tucat termék és használt gagyi között.
A lakásban persze van még néhány kisebb csiszolgatni való, de talán már most is érzékelhető, hogy nagyjából milyen lesz a végeredmény...
(bocs....tudom már megint azok a nyomorult szürkék...nem tudok mit tenni megszállták az agyam..immáron 15 éve.... és nem eresztenek...)
Az alaprajz ilyen volt - ilyen lett....

Az "ajtósor" első darabja takarja a fogasokat. Sajnos ahhoz, hogy a fürdőben a zuhanyfülke megfelelő méretű maradjon, a mélysége nem lehetett több, mint 25 cm...de a kabátok így sincsenek szem előtt.


A végső tervek szerint ide egyszer majd egy teljes beépített szekrény kerül.. A tárolási feladatokat addig, egy Oxl-en vásárolt, majd lefestett szekrény és egy Ikea komód tölti be...na meg néhány régi bőrönd...(az üveges részere már készül a piros csíkos textil, ami majd az ajtó belső oldalára kerül)
k
Egy igazi otthonban családi fotók kerülnek fel a falra. Egy kiadásra szánt lakásban ezt nem nagyon lehet megoldani, így világhírű magyarok fotóit nyomtattuk ki, ami a néhány száz forintos Jysk keretekben tökéletes (na és igencsak költségkímélő!!) dekoráció...
Remélem minden ideérkező külföldinek egyértelmű lesz, hogy kik ők....ha más nem Puskás Öcsi és Gábor Zsazsa tuti:).....





Egy falmatrica ugyanúgy lehet hihetetlenül gagyi és baromi jó dekor. Reményeim szerint itt az utóbbit sikerült elérni...(igen, ha valakinek rémlik valami világtérképes dolog velem kapcsolatban, akkor jól gondolja. Kiposztoltam már (egy szintén kiadásra szánt lakás) képeit, amit Anitával csináltunk...ott vakolatból levert világtérkép van...na de ne feledkezzünk meg arról, hogy ott egész más költségvetésből dolgozhattunk!!!:)

A sárga ajtó rejti a "kamrát"...Talán első blikkre nem tűnik logikusnak egy 45 m2-es lakásból kb 3 m2-t lefalazni..pedig higgyétek el az. A legkisebb lakásban is érdemes törekedni arra, hogy az ember kialakítson valami minimális méretű kamraszerűséget, mert oda minden bénán kinéző cuccot be lehet szuszakolni.
Itt, ide került a kazán, a hűtőszekrény, a mosógép, hely a porszívónak, takarító holmiknak és még egy csomó polc a mindenféléknek.



A hálóban helyet kapott az a bizonyos éjjeli székem,a mit már láthattatok a bolgon. A falra még felkerül majd az alsó fotón látható keret benne a fotóval.

A wc nagyon keskeny, így a mosdót muszáj volt bele tuszkolni a falba. A fal másik oldalán egyáltalán nem zavaró a kitüremkedés, szépen belesimul a mosdópultba....




Mivel a gázcsöveket nem lehet eltakarni, így jobbnak találtam, ha nem is akarunk úgy csinálni, mintha nem lenne. Szerintem a nyers réz csövek kifejezetten szépek....a mesterek nem igazán értettek velem egyet, mindenképp meg akartak győzni, hogy idővel el fog színeződni és nem nagyon hitték, hogy engem ez egyáltalán nem zavar, azt is szépnek látom...Ha valaki ilyen megoldást alkalmaz és nem akarja, hogy elszíneződjenek, annak érdemes lelakkozni őket...

fotók Wein Krisztina

19 megjegyzés:

  1. Már megint nagyon klassz lett így szürkéstül,mindenestül:) !!!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon hangulatos! Megkérdezhetem, hogy a fehér kisasztalok a nappaliban honnan valóak? Pont ilyesmit keresek...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kisasztalokat a Kikában vettük, sajnos utolsó darabok voltak, kifutó modell....érthetetlen!!!

      Törlés
    2. Köszönöm! Akkor pechem van:)
      De nagyon jól mutatnak ebben a nappaliban!!!

      Törlés
  3. Kedves Krisztina! Mindig nagyon várom az új bejegyzéseket a blogodon.Most sem kellett csalódnom: rád jellemző ötletesség, ízlés , az éppen divatos lakberendezési közhelyek nélküli, mégis nagyon mai lakásbelső született.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm! Legfőképp azt, hogy annak ellenére olvasod a blogot, hogy elég ritkán van időm posztolni...igyekszem, igyekszem, de nem mindig jön ki úgy a lépés, ahogy én eltervezem...:)

      Törlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik úgy, ahogy van!!! És a részletek... a falba tuszkolt mosdó zseniális.
    Felcsillant a remény, hogy a párom mehet Ausztriába dolgozni és Sopron környékén csak úgy kíváncsiságból nézelődtem, hogy milyen lehetőségek vannak albérlet ügyben.. elég lehangoló a felhozatal, már ha egyáltalán szóba állnak munkásbrigádokon kívül másokkal is...
    Nagyon jó ilyet látni, hogy a főbérlő rászánja az időt és a pénzt arra, hogy ilyen tuti albérletet tudjon kiadni. Tudom, hogy a fő cél, hogy minél hamarabb, minél jobb áron tudja kiadni, de akkor is le a kalappal előttük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!! Hát igen szerencsére egyre többen ismerik fel, hogy érdemes rákölteni a lakásra, mert be fog jönni az ára.....

      Törlés
    2. A padlót elfelejtettem említeni, pedig nagyon-nagyon tetszik ahogy le van rakva.

      Törlés
  6. Kedves Krisztina!
    Izgalmasnak tűnik a bekeretezett fotó.
    Megmondanád hol szereztétek?
    Köszönettel.
    Judit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Judit! A neten találtam. Kerestem Budapestről valami izgalmasabb fotót, aztán Photoshoppal kicsit átvariáltam a tulaj pedig kinyomtatta.

      Törlés
  7. A kamrás résznél sűrűn bólogattam, mint hasonló méretű lakásban élő... Nagyon tetszik az egész, de legjobban a labda+pulcsi, szuper!

    VálaszTörlés
  8. Összességében nagyon-nagyon tetszik! Legfőképp a sárga ajtó, és a bejáratnál a három szürke ajtó (a rejtett fogassal váó...) És igen, a kötött labda :) Ikeás komód helyett valami szoci régi darabot raktam volna :)
    Nekem ami egyedül nagyon nem, az a padló...
    Meg tudom, h. nagy trend a metrocsempe és a cementlap, nekem nem tetszik igazán.
    De akkor is, ld. első mondat!!! :)
    ARic

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy összességében tetszik! Ikeás komód ügyben abszolút jól gondolkodsz.. majdnem egy oxl-es darab került a helyére, de kiderült, hogy valami kutya nagyon megrágta a lábát, így elég lepusztult hatása lett volna...végül gyors, olcsó megoldás kellett....
      Padló ügyben.... én mindig azt vallom, hogy a meghatározott árkategóriában kell megtalálni a legjobbat és összehasonlítani is csak a hasonló kategóriákat lehet...
      Végül a célt elértük, a teljes összhatás a lényeg és úgy tűnik az bejött:)...

      Törlés
  9. Kedves Krisztina! Elmagyaràznàd nekem mi is az a Oxl. Ràkerestem de nem talàlom sehol. Köszönöm Dòri

    VálaszTörlés
  10. Kedves Krisztina! Elmagyaràznàd nekem mi is az a Oxl. Ràkerestem de nem talàlom sehol. Köszönöm Dòri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocs, rosszul írtam, mert nem oxl, hanem olx, de semmi jelentősége, mert most már nem létezik, a jofogas.hu elődje volt. üdv, K.

      Törlés