2016. május 18.

Most tényleg vegyek meg egy ennyire lepusztult lakást???????

Igen!!!!..
Na jó a válasz nem ennyire egyszerű, de én lelkes híve vagyok annak, hogy nagyon lelakott lakást vegyünk, majd alakítsuk át saját igényeinknek megfelelően. Persze nyilvánvaló, hogy ez szakmámból fakad, de én a legkétségbeejtőbbnek tűnő lyukért is tudok lelkesedni, ha azok a körülmények, amiket nem tudok befolyásolni megfelelőek.
És azt hiszem ez a lényeg! Egy lakásvásárlásnál elsősorban azt érdemes megnézni, hogy milyen a környék, milyen állapotban van a ház, milyenek a szomszédok, megfelel-e a lakás mérete, tájolása és rendezettek-e a tulajdonviszonyok. Tehát azok az adottságok rendben vannak-e, amik akkor is maradnak, ha magát a lakást már saját képünkre formáltuk.
Ha minden stimmel, akkor nem érdemes meghátrálni, akkor sem, ha legszívesebben már az ajtóból visszafordulnátok a lakásban uralkodó viszonyok miatt.
Sokszor egy tökéletesenek tűnő lakásban ott ér minket a döbbenet, hogy bútorok nélkül, az ott lakók személyiségétől megfosztva mennyire más az egész, mint amikor süteményillatú, rendezett, "vázában virágcsokros" hangulatban beleszerettünk.
(ha viszont lakást adtok el, akkor nem is gondolnátok, hogy néhány virág, a tisztaság és a sütemény illat!! milyen emocionális hatással van a vásárlókra...de most nem erről beszélünk, talán majd máskor..:)
Ez a 35m2-es lakás tökéletes példája annak, hogy micsoda elképesztő változásokat lehet kihozni egy olyan lakásból, ami legkevésbé sem nézett ki lakásnak, amikor megvételre került.
Viszont a környék, a gyönyörű ház és a tökéletes közlekedés mind remek alap arra, hogy egy kiadásra szánt mini apartmant lehessen belőle kialakítani.
Bár nem mondom, amikor megrendelőim felvázolták igényeiket - alvás lehetőség 4-6 személynek, egy gyerekszoba, egy elkülönített háló rész, nappali kihúzható kanapéval, két wc,  használható méretű konyha, viszonylag nagy étkezőasztal, pakoló részek..stb., mindezt 35 m2-en!?!? - egy kicsit el kellett gondolkodnom....aztán agyaltam és megcsináltam....ennyi :)))!
Még több képet és információt a lakásról itt találtok.
..a kezdetek...
 


A berendezés véglegesítése megrendelőim ízlését dicséri! Szerintem nagyon jól sikerült!
 

 Photoshoppal kicsit eljátszadoztam, hogy mivel lehetne még "csicsázni"...de ez már tényleg csak szőrözés :)!  


14 megjegyzés:

  1. Szia Krisztina,

    Egyszerűen profi, gratulálunk!!!!!

    Klaus

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm!! A Tietek is lesz ennyire profi, sőt... :)!!!

      Törlés
  2. Fú ez nagyon szuper!

    Üdv: Manuka

    VálaszTörlés
  3. Nagyon-nagyon szuper lett, és nagyon iránymutató! Értékmentés felsőfokon. Sok ilyen kéne. :) Evehid

    VálaszTörlés
  4. Mikor végre írsz ide, soha-de-soha nem csalódom!!!! :D Végül is ezt be tudom osztani a következő pár hónapra. :D

    Nagyon tetszik a gyerekszoba a kék fallal, és az étkező is a világoskék festéssel. Meglepődtem, hogy ezek mennyit tesznek hozzá.. Szóval köszönöm, az egészet, nagyon tanulságos.

    Gratulálok, és várom a következőt!

    Szilvi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)))...köszönöm a megértést és a türelmet!!! Azt hiszem sosem leszek igazi blogger (bár komolyan mondom én próbálok, próbálok felnőni a feladathoz :)))...) csak amolyan mezei lakberendező, aki a saját munkáit osztja meg, de nagyon örülök, hogy ennyien szeretitek őket!!!

      Törlés
  5. Imadom a munkaid! Nagyon jo lett ez a lakas is!
    A sok feher miatt különösen tetszik. A nappaliban a padlo hogyan lett megoldva? Festve van?
    Mi most epp haz vasarlasban vagyunk, es a kiszemeltnel padloszönyeg van a szobakban, de szeretnek fat vagy teljesen feher fat. Örültseg fa padlot lerakatni, aztan lefesteni, vagy mi a megoldas feher padlora?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt simán fehér laminált padló van mindenhol... A parkettát igazán profi módon lefesteni nem szeretik a parkettások... Az az igazság, hogy a lazúrozást (amikor átlátszik a fa erezete) nem tudják igazán szépen festeni. Ha meg telibe festik fedő festékkel, akkor nem értik, hogy miért kellett fa padló. Nálunk mondjuk le van festve a parketta fehérre és én nagyon szeretem, de a szőnyegpadlóra biztosan ráraknék laminált padlót...nagyon szépeket lehet már kapni, jó minőségben, nem csilliárdért...

      Törlés
  6. Na jó! Meg van bocsátva a hosszú távol maradás :)))) Szuper lett a lakás és nagyon ütős ezekkel az előtte , utána képekkel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm!!! :) a bocsánatot és a dicséretet egyaránt!!! :))))

      Törlés
  7. Szia!
    Nagyon tetszik ez a munkád is! Mi is házvásárlásban gondolkodunk előbb-utóbb ezért érdekelne, ha le lehet ilyesmit írni, hogy egy ekkora változás nagyságrendileg (természetesen nem kérek konkrét összegeket) de mekkora anyagi befektetést igényel? Felújítás + lakberendező felkérése ;) együtt. :):)
    Köszi előre is a választ! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha tetszenek a munkáim! Köszönöm! Sajnos ennyire általánosságban nem lehet meghatározni az anyagi befektetés mértékét. Ehhez tudni kell a ház méretét, állapotát, elhelyezkedését...stb. és persze a Ti igényeiteket. Ugyanez vonatkozik a lakberendezői díjszabásra, ez is mindig egyénre szabottan kerül kiszámolásra. Úgyhogy sajnos így nem tudok Neked még nagyságrendi összeget sem mondani.

      Törlés