2012. január 4.

...az asztal új ruhája, avagy valami IKEA hack szerű....

Nézelődtem régi képeim között és találtam valamit, de egy darabig nem tudtam eldönteni, hogy nagyon "poros"-e már vagy még mindig vállalható-e.
Ez, a teljes felületén kárpitozott asztal, Ikea hack a javából, bár amikor készült, ezt a kifejezést még nem ismertem. Az első anyagok között volt, ami megjelent a Lakáskultúrában, és azóta is használjuk itthon. Valahogy annyira része a szobának, hogy szinte észrevehetetlen. Tökéletes lerakóasztalka, porszívóval tisztán tartható és a műszőr, úgy tűnik jól bírja a megpróbáltatásokat.
Lehet, ha most csinálnám, nem bocimintás műszőrt használnék, de az biztos, hogy valami strukturált felületű anyagot választanék a kárpitozáshoz. Lehet szőr, talán valami extrém színű.....vagy esetleg bőr, műbőr, lakkbőr, akár az oldalán olyan szegecsekkel, amiket azokhoz a bútorokhoz használnak, amik magától értetődően kárpitozottak, nem úgy, mint egy asztal...:)
Egyszóval, gondoltam akár "poros", akár nem, mégis megosztom Veletek, gondolatébresztőnek talán jó lesz....

fotók Darabos György

Amik kellenek hozzá:


ahogy készül...
(a Lack asztalt eleve szétszerelve árulják az Ikeában, így nagyon egyszerű a lapját és a négy lábat külön-külön "bekárpitozni", az összeszerelés csak ezután jön...)
fotók Darabos György










2 megjegyzés:

  1. De jó keze van.. :)

    VálaszTörlés
  2. :)))))))), felismerlek a névtelenség álarca mögött:))))), de nagyon örülök, hogy legalább a szemedet tornáztatod!!

    VálaszTörlés