2012. november 26.

..lényeg a csomagolás - karácsonyi egyperces 2.rész

Manapság elég divatosak a saját készítésű gasztro ajándékok, így hát én is beállok a sorba. Kicsit csalok ugyan, mert a teabatyukba töltött szárított gyümölcsöket, fűszereket nem én szárogattam, de ezt simán feledtetni lehet az egyedi csomagolással....:)
A megvásárolt gyümölcsteát kis tüll batyukba töltögettem és drótból meghajlítgattam a fogókat, amivel a bögre szélére lehet akasztani. Ennyi a történet....sokkal látványosabb, mint amennyi munka van benne és igazán személyre szabott ajándék lehet belőle.....

Tüllből vágjatok ki köröket, töltsétek bele a teát, majd drótból hajlítsátok meg a füleket....egyedül arra kell figyelni, hogy a drótot a hajlítgatás előtt pár percig főzzétek forróvízben, hogy teljesen tiszta legyen, mert nem annyira higiénikus, ha a teavíz mossa le róla az olajos koszokat......
 
 
 
Nem csak teabatyuk készülhetnek ilyen technikával, ha illatos karácsonyfadíszeket szeretnétek, akkor ezüst vagy arany organzába töltsetek fahéjat, szegfűszeget...stb,, mindenféle illatos fűszert és ugyanúgy drótból hajlítsatok neki fület, így akár fel is tudjátok akasztani a fára...
fotók Axel Springer/Lakáskultúra/Darabos György

4 megjegyzés:

  1. Ez milyen mutatós, nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Na ezt biztos el fogom készíteni! :-)

    VálaszTörlés
  3. Mindenkit bátorítanék az elkészítésére, mert ennél egyszerűbb, ámde annál látványosabb kütyüt kevés van:)...tuti siker:)))!!

    VálaszTörlés
  4. ehhez hasonló illatos karácsonyfadíszeket csináltam én is, csak a drótra fehér papírmasé golyót tettem, fonálból hajat készítettem rá, arcot rajzoltam, és arany színű kartonból szárnyat ragasztottam rá: kész az illatos angyalka dísz :)

    VálaszTörlés