2012. július 19.

..csak 18 éven felülieknek....

Évek óta szemezek különböző rönköket, farakást imitáló tapétákkal. Sokáig nem tudtam velük megbarátkozni, csak kerülgettük egymást. Aztán nem kellet hozzá sok idő, hogy rájöjjek sokat emlegettet nyaraló "dobozunk" nappalija nem igazán alkalmas arra, hogy valódi farakásom legyen a kályha mellett. Arról az egészen apró, ám kevéssé elhanyagolható tényről már ne is beszéljünk, hogy a Vaterán lőtt (szerintem) gyönyörű kályhát - különböző megoldásra váró kémény problémák miatt - nem igazán tudjuk beüzemelni.
Így hát vásároltam 3 méter öntapadós farakást....Először a plafon alatt végigfutó (valójában a villanyvezetékeket takaró) deszkára akartam "felvarrni", hogy ne csak úgy fel legyen ragasztva, legyen benne valami triki. Kifurkáltam 10 db lyukat, fém ringliket ragasztottam bele, majd a tapéta tetejét is kilyukasztgattam. Aztán fogtam egy spárgát és mintha varrnék, hozzáerősítettem a tapétát a deszkához.....Gyönyörűen egyenesen lógott a fal előtt 10 cm-re, térben....egészen konkrétan másnap reggelig, mikor is egy összetekeredett fityegő valami lett belőle...Első gondolatom az volt, hogy valami merevítést vagy hasonlót fogok eszkábálni, de aztán úgy döntöttem, nem bonyolítom az életem, egyszerűen felragasztom, a lyukakat a spárgával pedig meghagyom....
(hogyan kell öntapadós tapétát felrakni itt megnézhetitek)
Szerintem jó lett - gondoltam egészen addig, míg kamasz ikergyerekeim meg nem érkeztek. Először "drágakicsifiam" érkezett, aki flegmán kijelentette, ha a hetvenes évek balatoni nyaraló hangulatot akarom imitálni, elértem célom, de ő ebben nem tud támogatni...
Aztán "drágakicsilányom" volt, aki együttérzően megkérdezte, hogy talán kevés tapétát vettem, hogy csak egy csíkra volt elég......Hát így vagyunk......:)... Nekem még mindig tetszik...bár lehet, hogy csak azért mert én már elmúltam 18.....????:)



7 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon jó! Egy kis "modernséget" csempész a a nappaliba, feldobja!

    VálaszTörlés
  2. köszönöm:)!!!...szerintem is a tapéta jó, az ikrek vizuális kultúrája, amit még kicsit "pofozgatni" kell:D....

    VálaszTörlés
  3. Kedves Kriszti, hol vetted a tapétát?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A budaörsi Baumaxban, de ha nem az öntapadós, hanem a sima papírtapéta változatot szeretnéd, akkor azt, pl. bármelyik Diego-ban lehet venni.

      Törlés
  4. Köszönöm szépen :)

    VálaszTörlés
  5. Szia!

    Most olvasgatom vissza a blogodat.Amennyiben még aktuális... Kb 7 évvel ezelőtt mi úgy csináltunk ilyen 1 csík tapétát, hogy ragasztottunk padlótól plafonig vastag hungarocellt a falra , hogy kiemelkedjen és úgy tapétáztuk be.

    Üdv: A.A.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Plasztikusan!! Nagyon jó gondolat, megfontolandó...köszönöm!!!:)

      Törlés