2012. június 25.

...ötletmorzsák...

Vannak ötletek, amiket az ember nem tervez előre, hanem egy-egy nagyobb munka közben, csak úgy jönnek és kb tíz perc alatt megvalósíthatóak...Nyaralódobozunk felújítása folyamán is  jónéhány ilyen típusú hirtelen gondolat született. Nem biztos, hogy egy az egyben lehet őket adoptálni, de gondolatébresztőnek nem rosszak....
Aki már újított fel faházat/betonypházat, annak nem újdonság, hogy konkrétan nincsenek falak, amikbe a villanyvezetékek elrejthetők. Akármennyire is agyaltam, hogy olyan flikk-flakkosan menjenek a vezetékek, hogy ne lehessen őket látni (műanyag kábeltakaró szóba sem jöhetett, egyszerűen nem tudom miért lenne szebb egy fehér műanyag valami, mint egy szabadon futó fehér vezeték...), időnként képtelenség volt megoldani.
Például a fürdőszoba villanykapcsolója tipikusan ez a hely volt. Egy darabig bénáztam, hogy mi is legyen a megoldás, de végül egy huszárvágással megoldódott. Nem hogy elrejtettük volna a vezetéket, sokkal inkább láthatóvá tettük. Kicsit megtekergetve és "U" szögekkel a falhoz erősítve bármilyen térbeli "vonalrajzot" kreálhattok belőle, így a rejtegetnivalónak titulált villanyvezeték egycsapásra dekorációs elem lehet.

Az csak egy apró triki, hogy a kapcsoló házát fal színűre festettem, így ez  "valami" ami dekorként felkerült, nem egy különálló dolognak tűnik, hanem szerves része a falnak....

Ha már a fürdő környékén jártam, annak ajtaja sem maradhatott ki a dekorozásból. Az szív forma igazán autentikus darab egy wc ajtajára...ceruzával felrajzoltam, majd szorosan egymás mellé szögeket vertem bele...jó, nem...:)???

2 megjegyzés:

  1. Én az albérletemben csináltam egyszer ugyanilyen szöges megoldást, az spirál volt és a fülbevalóim aggattam rájuk. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szögeléses megoldásokkal hihetetlen jókat lehet csinálni...már ha valakit nem zavar, hogy milliónyi lyuk marad utána:)...valószínűleg az ékszerekkel is nagyon jól nézhetett ki:)!

      Törlés